Vi serverer lunsj og fruktmåltid i barnehagen hver dag. Ukesmenyen kan variere, men utgangspunktet vår er dette:
Mandager lager vi havregrøt.
Tirsdager er turdag med brødskiver på tur.
Onsdager får vi "tur-catering" fra Barn til bords. Hva som er på menyen varierer fra uke til uke.
Torsdager er barna med på å lage varmmat.
Fredager er "åpen dag". Kanskje lager en gruppe barn mat, kanskje er det mat til overs fra tidligere i uken som vi tryller om, eller vi kan spise brødmat. Vi serverer brødskiver med variert pålegg. Barna øver på å smører selv og velger pålegg etter eget ønske.
Det serveres melk eller vann til måltidene.
Ettermiddagsmaten består ofte av frukt, grønnsaker og for eksempel knekkebrød eller lomper med pålegg, eller yoghurt.
I rammeplanen står det blant annet at de ansatte i barnehagen skal: "Legge til rette for at måltider og matlaging bidrar til måltidsglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna."
Blommenholm barnehage har fokus på et variert og næringsrikt kosthold i henhold til Helsedirektoratet sine anbefalinger.