Jul og advent

Denne spennende mørketid er full av forventning, venting og glede!

Ventetiden frem til julaften fyller vi med julestemning i barnehagen.

Vi lager julepynt, baker og lager hemmlighetsfulle gaver som er et resultat av barnas kreativitet.

Desember skal være en fredlig tid i barnehagen, uten stress og mas. Vi ønsker å formidle julebudskapet på en enkel og glad måte. Vi drar på juleteater og de eldste barna drar på julebesøk til Sætern gård.

I begynnelsen av desember har vi julegrantenning på ettermiddagen, der foreldre, søsken og annen familie er invitert. Barna synger julesanger og det serveres pepperkaker og gløgg.

Vi har advent samlinger i stabburet der vi leser julefortellinger, synger julesanger og snakker om forventninger til jul. I førjulstiden flytter den inn en liten ramp i stabburet. Denne rampen heter Nissen Blom. Han har vært på besøk i barnehagen hver førjulstid i mange, mange år. Ingen har noen ganger sett han, men vi vet at han er der. Hvis vi er flink til å lage grøt til han hver ettermiddag, legger han igjen litt pepperkaker til oss. Men, hvis vi glemmer det så finner han på rampestreker.

I tradisjonens tro er det lucia feiring og nissefest før vi tar juleferie.